Juni jl. mocht ik assisteren tijdens de Zomerweek De Kracht van Hooggevoeligheid bij www.withjoy.nl. Ik kwam op een bijzondere en prachtige locatie terecht, waar ik omringd werd door een prachtige natuur. Bij het landhuis en het restaurant is er een prachtige bloementuin. Je kunt er mooie wandelingen maken op het landgoed. Je wordt getrakteerd op prachtige opera’s van de vogels. Er lopen eekhoorns, libellen, reeën, vlinders en andere dieren. Kortom, je begrijpt wel dat mijn natuurhart sneller ging kloppen.

’s Ochtends zette ik mijn deur vaak al open om te luisteren naar het fluitconcert of gekwaak van de kikkers bij de vijver (de opname) . Ik vond de rust om na te denken over onderwerpen waar ik thuis vaak niet aan toekom.  En ik heb ervaren hoe het is om bij deze geluiden na te denken, vragen te beantwoorden en er soms ook gewoon bij te zijn.

Het voelen, ruiken, horen en zien van deze mooie natuur is wat ik sinds ik terug ben zeker nog mis,  al fluiten de vogels hier ook heel mooi.  Ik vind het fijn om rust, ruimte en “zijn” te ervaren wanneer ik ga wandelen in de bossen in Nederland. De gedachten mogen komen, ik hoef niets direct op te lossen. Ik kan genieten, tot rust komen en vooral voelen wat ik op dit moment nodig heb.

Na Frankrijk ben ik mij nog bewuster geworden, hoezeer ik ik mij verbonden voel met de natuur. Haar schoonheid waardeer, verwonder en dankbaar ben dat ik mooie natuur bij mij in de buurt heb om te bezoeken. 

Wat wil jij echt?
1
Hoi, zullen wij jouw vraag verkennen?
Hoi,
Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!