Selecteer een pagina

Met mijn coachee heb ik afgesproken in de bossen tussen Doorn en Driebergen. We starten met de oefeningen om alle gedachten van de ochtend achter te laten en aanwezig te zijn in het hier ent nu. Hierdoor ontstaat er ruimte en rust om met de coachvraag aan de gang te gaan.

Na een stukje wandelen kwamen wij op een splitsing waarbij de ene kant ‘open’ en zonnig en zicht gaf op hoe de weg verder liep en aan de andere kant waren de bomen dichter op elkaar en oogde het hierdoor ook donkerder. Toen ik vroeg wat zowel bij de ene als de andere kant voelde, gaf ze aan dat de donkere weg haar niet aansprak omdat ze niet kon zien waar deze heen ging. Het zag er donker en uit. Wil je eens gaan kijken en ervaren als we wel die kant op lopen, vroeg ik haar.

Al wandelend en pratend, ontdekte ze dat het eigenlijk helemaal niet zo donker was aan deze kant en dat de weg wat kronkelingen had en uiteindelijk uitkwam op een kruispunt. Deze uitkomst was eigenlijk heel verrassend voor haar.

Op het kruispunt voelde ze dat een onbekende weg in slaan ook wel kan betekenen dat je op een onverwachts punt uitkomt waarbij je ook weer de keuze hebt om te bepalen welke kant je op wilt gaan. Het gaf haar een gevoel van vrijheid om niet alles te moeten weten en nieuwsgierig te zijn.

Laat je verrassen door een keer een andere afslag te nemen in het bos en kijk dan wat je tegenkomt. In de natuur ontdek je vaak het antwoord op je vraag en kun je de volgende stap in jouw ontwikkeling nemen. Ik ga graag een keertje met jou de lanen in om te kijken waar ik jou bij kan helpen.